78ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.)

Μία ευχάριστη είδηση επιφύλαξε το έτος 2022 για την Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α. και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποστράτηγος (ΥΓ) Μπαδέκας Αθανάσιος – Ορθοπαιδικός Χειρουργός Τραυματιολόγος – είναι ο πρώτος αξιωματικός που αναδεικνύεται πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).

Μία θέση υψηλού επιστημονικού κύρους και κοινωνικής προσφοράς που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή κατάρτιση των Ιατρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας  (ΕΕΧΟΤ) ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1947 και στόχο έχει μεταξύ άλλων τη συνεχή βελτίωση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των ορθοπαιδικών, τη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των μελών της καθώς και την προαγωγή γενικά της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής με στόχο την καλύτερη περίθαλψη του Ελληνικού Λαού.

Με ιδιαίτερη επιτυχία υπο την προεδρεία του, διοργανώθηκε από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2022, το 78ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), στο Μέγαρον Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Μετά τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν την τελευταία διετία και επηρέασαν τις επιστημονικές δραστηριότητες διοργανώθηκε ένα άρτιο επιστημονικά συνέδριο με γνώμονα την επιστροφή στη δια ζώσης διαδραστικότητα και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου της Ορθοπεδικής Εταιρείας.

Η τελετή έναρξης σηματοδοτήθηκε με το χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Θεοδωρικάκου. Ο Κύριος Υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα στο χαιρετισμό του:

«Κυρίες & Κύριοι, χάρη σε εσάς χιλιάδες πολίτες απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η πρόοδος της ιατρικής και η φροντίδα των ασθενών από τους γιατρούς τους, σε συνδυασμό με το κοινωνικό κράτος, έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο σύγχρονο κόσμο.

Κανείς δεν είναι μόνος, υπάρχει ελπίδα.

Χάρη σε εσάς πολλοί αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν στο καθήκον, μπόρεσαν να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους και το Σώμα. Στην υπηρεσία του πολίτη και της κοινωνίας μας. Σας ευχαριστούμε!

Η ασφάλεια στην υπηρεσία της επιστήμης, η επιστήμη στην υπηρεσία της ασφάλειας. Όχι μόνο στο πεδίο, αλλά και στους τομείς της πρόληψης, της προετοιμασίας, της απόκτησης γνώσης και ανάπτυξης υποδομών και στην εκπαίδευση.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί όλοι μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά και έχουμε τον ίδιο σκοπό: τη βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη. Εργαζόμαστε, μοχθούμε νύχτα και μέρα για έναν καλύτερο κόσμο: με περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη υγεία.

Η συνεργασία Ελληνικής Αστυνομίας – επιστημονικής κοινότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει πρόσωπο. Ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαδέκας υπηρετεί και την ΕΛ.ΑΣ. και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Έναν σημαντικό επιστημονικό φορέα με ιστορία διακρίσεων, όπως το “Βραβείον Ακαδημίας Αθηνών 2004”.

Αναμένουμε, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον τις επιστημονικές σας ανακοινώσεις. Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κος Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υπογράμμισε τη βαρύτητα του έργου της ΕΕΧΟΤ στην εκπαίδευση των ιατρών. Τη σκυτάλη έλαβε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κος Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε το διττό ρόλο της ΕΕΧΟΤ στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Πατούλης, στο χαιρετισμό του τόνισε την άριστη συνεργασία και τις κοινές δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου και της Περιφέρειας Αττικής με τον ΕΕΧΟΤ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΧΟΤ, κος Αθανάσιος Μπαδέκας έλαβε το λόγο ανακεφαλαιώνοντας τις δράσεις της Ορθοπαιδικής Εταιρείας, που φέτος αφορούσαν τους άξονες της Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Προσφοράς και του Εκσυγχρονισμού της Εταιρείας ενισχύοντας ταυτόχρονα τον επιστημονικό της χαρακτήρα και καταστατικό σκοπό της.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι, η ΕΕΧΟΤ στο τομέα της εκπαίδευσης υλοποίησε πρόγραμμα υποτροφιών σε αναγνωρισμένο κέντρο στο εξωτερικό. Εκπόνησε κύκλους εκπαιδευτικών μαθημάτων που αφορούν στη εκπαίδευση Ορθοπαιδικών Ιατρών και άλλων επαγγελματιών, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ορθοπαιδικών. Οργάνωσε το 78ο Συνέδριο το οποίο επικύρωσε την αρχή στην δια ζώσης επιστροφή στις συνεδριακές αίθουσες.

Στον τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης διοργάνωσε Ενημερωτικές Ημερίδες για τον Ασθενή και τον Επαγγελματία Υγείας σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας. Παρείχε δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας.

Έκλεισε κάνοντας αναφορά στο όραμά του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Εταιρείας και του εκσυγχρονισμού της και ανέφερε ως πρόσφατο παράδειγμα τον σχεδιασμό και την ενεργοποίηση εφαρμογής μέσω της οποίας, μεταξύ άλλων, είναι δυνατή η καταγραφή περιπτώσεων ασθενών και καταχώρηση χειρουργείων με απώτερο σκοπό τη συμβολή σε ένα Εθνικό Μητρώο Καταγμάτων  (ΕΕΧΟΤ app).Την λαμπερή τελετή έναρξης του συνεδρίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Πρέσβης του Ισραήλ κος Νόαμ Κάτς, η Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών κα Κλοντέτ Λαγιάμ, καθώς και αρκετοί αξιωματικοί της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κοινοποίηση
Scroll to Top