Ευτυχισμένα Ζευγάρια

5 Πράγματα που κάνουν τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια

Μέσα στη ρουτίνα οι άνθρωποι εύκολα ξεχνάμε τα πιο απλά μικρά πραγματάκια, που χρειάζονται για να κρατούν τις σχέσεις μας ζεστές και αναζωογονημένες. Ας δούμε λοιπόν πόσο εύκολα μπορούμε να το πετύχουμε. 


Τί κάνουν τα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα;

1.Επικοινωνούν.

Η επικοινωνία είναι τρόπος ανάπτυξης του δεσίματος ενός ζευγαριού. Όταν υπάρχει παρεξήγηση, το να βρεθεί λύση προκύπτει μόνο με το να το επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, κι όχι με το να κρατάμε μούτρα ο ένας στον άλλον. Είναι σημαντικό, να αναλογιστούμε τα θετικά στοιχεία που εκτιμάμε στο σύντροφό μας, κι όχι να γκρινιάζουμε για αυτά που δε μας αρέσουν. Επιπλέον, έχει σημασία να κρατάμε το σύντροφό μας ενήμερο και κυρίως μέσα στην καθημερινότητά μας. Πολλές φορές η ταχύτητα των καιρών που ζούμε – από μόνη της δημιουργεί απόσταση μεταξύ των συντρόφων.

2.Αναπτύσσουν κοινά ενδιαφέροντα.

Το να μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα με το σύντροφό μας είναι δείγμα υγιούς σχέσης. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου ανεξάρτητα με τι ασχολούνται. Μπορεί να μην δείτε μαζί εκπομπή μαγειρικής ή ποδόσφαιρο αντίστοιχα, όμως θυμηθείτε τι σας άρεσε να κάνετε παρέα (μαγείρεμα, κηπουρική, περίπατο).

3.Αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλον.

Καθημερινότητα, στρες, υποχρεώσεις. Ακούγεται ίσως αστείο το να αφιερώσουμε χρόνο στο σύντροφό μας εδώ καλά καλά δε φτάνει για εμάς τους ίδιους. Πόσο πίσω θα πήγαινε το πρόγραμμά μας όμως εάν φροντίζαμε να προσαρτήσουμε ένα μισάωρο για να περάσουμε λίγη ώρα μαζί του, οπουδήποτε κι αν βολεύει να είναι αυτό π.χ. στο σούπερ-μαρκετ, στο μπαλκόνι, στο αυτοκίνητο ή ακόμη και να φάμε ένα γρήγορο γεύμα παρέα. Τα σαββατοκύριακα δε, θα μπορούσε να είναι κάτι ακόμη πιο εκτεταμένο.

4.Αγκαλιάζονται.

Το να πάει ένα ζευγάρι μαζί στο κρεβάτι δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να κάνει μόνο σεξ. Μπορούμε απλά να απολαύσουμε την αγκαλιά του συντρόφου μας κάτω από τις κουβέρτες! Έρευνες δείχνουν ότι το να μυρίζουμε το σύντροφό μας καθώς αγκαλιαζόμαστε έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση. Η οσμή του σώματος του συντρόφου μας έχει συγκεκριμένα χημικά στοιχεία – κλειδιά, που υποκινούν τη δική μας την αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

5.Καλωσορίζονται.

Μπορεί να ακούγεται χαζό, μα είναι από τα πιο δυνατά “χαζά” φάρμακα. Το να κρατήσουμε στην καθημερινότητάς μας το φιλί για καλημέρα ή την αγκαλιά στην επιστροφή στο σπίτι, υπενθυμίζει στον άλλον ότι ξεκινάμε και τελειώνουμε κάθε 24ωρο παρέα. Αν, το να βάζουμε κάθε μέρα ξυπνητήρι είναι τελετουργία για εμάς, τότε γιατί να μην προσθέσουμε και κάτι ακόμα, όπως αυτό;

Παλαιολόγου Ροζίνα
Ψυχολόγος
Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία
rozinapalaiologou.gr

Κοινοποίηση
Scroll to Top