Ενημερωτική Επίσκεψη στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού, Υποστράτηγος (ΥΓ) κ. Αθανάσιος ΜΠΑΔΕΚΑΣ με τη συμμετοχή προσωπικού της Δ/νσης Υγειονομικού/Α.Ε.Α. και Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων-Ψυχολόγων του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών επισκέφθηκαν τους χώρους του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (Κ.Ε.Φ.Π.), το οποίο λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Τους υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος και Διευθυντής του Κέντρου Υποναύαρχος (ΥΙ) κ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ Δημοσθένης (παιδίατρος-παιδονευρολόγος), μαζί με την Υποπλοίαρχο (ΥΙ) κα. ΜΑΡΟΥΔΑ Κυριακή (Παιδοψυχίατρο), την Αρχιπλοίαρχο (ΥΙ) κα. ΜΠΟΡΑ Χριστίνα (Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο) και την Πλοίαρχο (ΥΙ) κα. ΔΡΙΒΑ Άννα. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Κέντρου, καθώς και ενημέρωση για την αποστολή και το έργο του.

Ειδικότερα:
α) Η ανάγκη δημιουργίας του Κέντρου προέκυψε τα τελευταία χρόνια για την κάλυψη Αναπτυξιακών Διαταραχών και προβλημάτων που αφορούν παιδιά προσχολικής, σχολικής & εφηβικής ηλικίας, τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό ή και κοινωνικό περιβάλλον.
β) Αποστολή του Κέντρου είναι κυρίως η αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση των παιδιών που παρουσιάζουν Αναπτυξιακές Διαταραχές, με σκοπό την παροχή θεραπευτικής παρέμβασης, την υποστήριξη των οικογενειών καθώς και την παροχή βοήθειας σε παιδιά με χρόνια νοσήματα που παραμένουν σπίτι και χάνουν σχολικές ώρες ή παιδιά που βιώνουν γεγονότα όπως θάνατος προσφιλών προσώπων –διαζύγιο γονέων κ.λ.π.
γ) Πέραν των ανωτέρω, στόχος του Κέντρου είναι και η εφαρμογή προγραμμάτων ανίχνευσης εκείνου του παιδικού πληθυσμού προσχολικής ηλικίας, πριν την φοίτηση στο Νηπιαγωγείο ή την Α΄ Δημοτικού, για τη διαπίστωση της σχολικής ετοιμότητάς τους. Για το λόγο αυτό πολύ πριν από την έναρξη της κάθε νέας σχολικής περιόδου (Απρίλιο-Ιούνιο) εκτιμούνται στο ΚΕΦΠ αφενός μεν τα παιδιά που πρόκειται να παρακολουθήσουν το νηπιαγωγείο ή την Α΄ Δημοτικού για την διαπίστωση της σχολικής των ετοιμότητας, αφετέρου παιδιά της Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού για την ανίχνευση προβλημάτων που δεν έχουν εντοπισθεί.

Για την ολοκλήρωση της αποστολής του το Κέντρο έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένους δασκάλους Ειδικής Σχολικής Αγωγής, Κλινικούς/Σχολικούς Ψυχολόγους, Παθολόγους Λόγου (Λογοθεραπευτές), Εργοθεραπευτή και Κοινωνικό Λειτουργό, παρέχοντας θεραπευτικά προγράμματα και θεραπείες ως κάτωθι:
-Αξιολόγηση Παιδιών και καθορισμός της παρέμβασης
-Προγράμματα Σχολικής Ειδικής Αγωγής
-Αντιμετώπιση Μαθησιακών δυσκολιών
-Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης
-Ομάδες Υποστήριξης Παιδιών ή Οικογενειών
-Προγράμματα Κοινωνικοποίησης
-Προγράμματα Λογοθεραπείας
-Προγράμματα Αποκαταστάσεως με Εργοθεραπεία
-Ομάδες Ψυχοδράματος Δραματοθεραπείας

Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από 08.00 π.μ. έως 21.00΄μ.μ. και Σάββατο από 09.00 π.μ. έως 15.00΄μ.μ.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας και ραντεβού είναι:
-Γραμματεία: 2104583551 & 2104526290
-Ραντεβού:2104583556
-MAIL: kefp_dieufa@navy.mi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρέχει το Κ.Ε.ΦΠ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (ΚΕΦΠ)-ΝΝΠ – Πολεμικό Ναυτικό – Επίσημη Ιστοσελίδα (hellenicnavy.gr)

Κοινοποίηση
Scroll to Top